PrzygotowaliÅ›my dla PaÅ„stwa sÅ‚ownik pojęć zwiÄ…zanych z branżą „beauty”, aby Å‚atwiej byÅ‚o siÄ™ rozeznać w ofercie salonów kosmetycznych, klinik chirurgii plastycznej, salonów stomatologii estetycznej itd. Każde z pojęć wyjaÅ›niamy w krótkiej i zwiÄ™zÅ‚ej definicji.
| Olej jojoba |
ciekły wosk wykorzystywany w kosmetyce, otrzymywany podczas procesu tłoczenia nasion krzewu jojoba, tak uzyskany olej ma złoto-żółte zabarwienie i charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy E; zastosowanie oleju jojoba ma wzmocnić skórę, natłuścić ją i zapobiegać jej wysuszaniu, również chronić przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Aliasy: olej-jojoba
|
