Czy jest coś takiego na rynku jak perfumy naturalne? Wiecie takie oparte na olejach - że wychodzi się z wanny i można wetrzeć w skórę naturalne składniki perfum na olejkach eterycznych?
Chciałabym coś takiego spróbować - aby po wyjściu z kąpieli całe ciało można było posmarować np. jakimś olejem o zapachu drzewa sandałowego w połączaniu z wanilią ? Jest gdzieś taki sklep w internecie lub koło Wrocławia ?
Co prawda Kleopatra kiedyś w czymś takim się maczała. Mam dość już tych pryskanych sprajów oraz perfum z perfumerii galerianych.
Dlaczego kobieta nie może pachnieć sobą w połączeniu z olejem z jakiejś ciekawej rośliny.
Buźka
Perfumy naturalne?
Re: Perfumy naturalne?
W niektórych sklepach zielarskich i drogeriach są dostępne olejki eteryczne. Co prawda służą do domowej aromaterapii i dodaje się je najczęściej do kąpieli, co zresztą czynię często, natomiast możesz z nich sama zrobić sobie taki domowy kosmetyk. Wystarczy że zmieszasz taki mocno skoncentrowany olejek z oliwą z oliwek czy innym szlachetnym olejem.
Słyszałam o perfumach naturalnych Antonio Visconi. Podobno to kompozycje niczym z "Pachnidła", też pochodzą ze słynnego miasta Grasse we Francji. To bardzo skoncentrowane perfumy wykonane z naturalnych ekstraktów. No po prostu takie prawdziwe perfumy.
Problem jest z ich dostępnością. Można je zamówić m.in. przez kokai, ale kosztują ok 600 zł! 
Wiem, że to może głupie ale ostatnio podczas pieczenia ciasta przyszło mi do głowy zeby posmarować się olejkiem waniliowym. Posmarowałam się nim za uszkiem i trzymało cały dzień i to tak że sama czułam ciągle ten zapach. Ale jeśli chcecie spróbować, to zróbcie na ręce próbę alergiczną, bo to chyba może uczulić. Mnie nie uczuliło a zapach piękny, no nie ma to jak pachnieć jak ciasteczko! 
Wcale nie głupie! Ja też tak robię, zapach niepowtarzalny. Miałam perfumy waniliowe z yves rocher i z fragonarda (chociaż one chyba miały nutę zapachową wzbogaconą o inne składniki) i efekt głupiego olejku do ciast jest nieporównywalnie lepszy. Ale uwaga!
w ciepły dzień nie smarujcie się tym! Kiedyś posmarowałam się olejkiem waniliowym i jechałam rowerem w upalny dzień do ukochanego i napadły mnie jakieś osy, pszczoły czy coś takiego! Udało mi się uciec, ale prawie spadłam z roweru i naprawdę mogło mi się coś stać, te wredne bzyczki mogły mnie dziabnąć! Więc uważajcie!
[opisana tu historia jest na faktach jak najbardziej, wierzcie lub nie
]
[opisana tu historia jest na faktach jak najbardziej, wierzcie lub nie
Hehe no nieźle nieźle warto zapamiętać uwagę Jolki żeby nie popełnić tego błędu na przyszłość

Wiem, że zdarzenie śmieszne ale od tamtego czasu używam takich olejków z umiarem. W dużym mieście takim jak wrocław można spokojnie się tym wysmarować, ale ja wtedy byłam w odwiedzinach na wsi
Co do zapachów to ja chętnie bym posmarowała się też migdałowym i śmietankowym, czemu nie 
Jest taka strona indyjskibazar i tam można kupić perfumy naturalne w kremie, oto opis: Perfumy Song of India powstały na bazie mieszanki ekstraktu z ziół oraz naturalnych olejków zapachowych wzbogacone wyciągiem z Aloe Very i oleju z pszenicy. Skład: Natural Essential Oils, Tea Tree Oil, Wheatgerm Oil, Aloe Vera Extracts, Vitamin-E, Beeswax, Vegetable Wax. Cenaa: 9 zł.
Istnieją także perfumy w kostce, które można np. włożyć do szuflady z bielizną i super pachną ale można ich używać też jako dezodorantu w kostce. Znalazłam je na stronie darmaroko. Wyglądają jak mydła w kostce.
Istnieją także perfumy w kostce, które można np. włożyć do szuflady z bielizną i super pachną ale można ich używać też jako dezodorantu w kostce. Znalazłam je na stronie darmaroko. Wyglądają jak mydła w kostce.